Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Folkhälsomyndigheten har tagit fram nya rekommendationer för idrott. Enligt RF är beskedet att "idrott och träningsaktiviteter kan fortsätta, men med försiktighet". Nedan följer de rekommendationer som gäller idrotten.
 
Under gårdagen beslutade Elitkommittén om en första plan för landslagsverksamheten som även den påverkas av Coronaviruset. Läs mer om detta här.
 
Ingen går opåverkad i dessa tider. I en kommun har t om oppositionen föreslagit ”Borgfred”! Visste själv inte vad det var men jag tycker det är ett lysande initiativ! I dessa lägen måste vi jobba tillsammans!
 
I gårdagens nyhetsbrev från RF kan vi följa utvecklingen kring Coronaviruset och hur det påverkar idrotten. Här kommer en uppdatering av det ekonomiska läget samt kontakter och länkar som kan vara till nytta för våra föreningar.
 
"Idrottsrörelsen är för närvarande i ett mycket utsatt läge med anledning av den pågående krisen med coronaviruset" skriver Stefan Bergh i RF/SISU:s senaste nyhetsbrev. Man arbetar intensivt med denna fråga och informerar löpande om läget på rf.se.
 
Dragkampen påverkas även internationellt av Coronaviruset. Information från TWIF och TAF Vazzola angående inställda evenemang följer nedan.
 
Folkhälsomyndigheten har lanserat nya rekommendationer för evenemang med färre än 500 personer. Informationen finns även på RF:s hemsida där man kan läsa mer om Coronaviruset och idrottsrörelsen.
 
Den ökande smittspridningen av Coronavirus covid-19 påverkar förbundets och föreningarnas verksamheter till viss grad. Förbundsstyrelsen hade ett extra styrelsemöte den 12 mars för att diskutera den uppkomna situationen.
 
Den 28:de mars är det dags dör förbundsstämman 2020. Här finner ni inkomna motioner till stämman.
 
Senast den 25 februari är det dags att skicka in LOK-stödsansökan för hösten 2019 men det går redan nu bra att skicka den. Ansökan görs på föreningens IdrottOnline-sida.
 

Barnkonvetionen blir lag!

(2019-12-27 09:49)
Barnkonventionen blir lag fr.o.m. 1 jan 2020. Dessutom beslutade RIM 2019 att alla föreningar ska begära registerutdrag för alla som är anställda eller har uppdrag där de har direkt och regelbunden kontakt med barn. Läs med om vad detta innebär här!
 
Riksidrottsstyrelsen har beslutat om nya former för ekonomiskt stöd till idrotten. Målet är att idrotten ska nå fler, att fler ungdomar ska idrotta längre, att jämställd idrott prioriteras och att alla kan vara med oavsett förutsättningar.
 
Samtliga ekonomiska stöd inom idrottsrörelsen har fått nya regelverk. En del förändringar påverkar idrottsföreningarna direkt. Bakgrunden är ett beslut på Riksidrottsmötet i maj 2019. Läs mer här!
 

EM/JVM Ireland

(2019-09-23 21:03)
Den 5:e-8:e september avgjordes EM/JVM i Casltebar, Ireland. Sverige var representerade i 6 klasser och här berättar sportchef Henrik Törnblom om mästerskapet.
 

Landslag uttagna

(2019-08-21 10:45)
Truppen som ska representera Sverige under Junior-VM och Senior-EM på Castlebar, Ireland är nu uttagen. Totalt är det 27 dagare och 7 ledare som åker till mästerskapet, som avgörs den 4:e - 8:e september. Klicka här för att komma till trupperna.
 

Postadress:
Löftadalens DKK - Dragkamp
Frillesåsvägen 8B
43962 Frillesås

Kontakt:
Tel: +46703630986
E-post: kansli@loftadalensdk.se

Se all info